The intestinal microbiome is composed of a vast array of microorganisms whose genomes encode a large number of enzymatic functions. It is increasingly being recognized as playing a key role in health and disease. Research in this area is accelerating, due in part to the rapid development of microbial and metabolic profiling technologies that have revealed new avenues for characterization.
Although the precise interaction between microbes and their host remains poorly understood, the research data generated thus far have highlighted several associations between microbiota composition and health or specific disease states, and in a few cases, evidence for causal relationships have been demonstrated.
In this webcast we will explore how microbiome-related research activities are being used in the development of nutritional interventions aimed at improving human health.
Our expert panelists will discuss;
The food industry perspective on microbiome research
On-going research activities aiming to characterise the role of the intestinal microbiota in defining the susceptibility of infants and children to gastrointestinal infections.
Research conducted in the field of Irritable Bowel Syndrome (IBS), which looks at how foods with health benefits could relieve symptoms.
You will also have the opportunity to ask questions of our expert panel, live during the broadcast! Submit your questions now by sending an e-mail to:webcasts@nature.com.
Speakers:
Prof. Annick Mercenier, Science & Strategy Coordinator, Nestlé Research Center, Switzerland
Annick Mercenier Ph.D. Free University Brussels, Belgium, followed by a post-doctorate position at the ETH Zurich, Switzerland, 14 years with the biotech company Transgène SA, 5 years at Institut Pasteur de Lille, France and since 2002 at the Nestlé Research Center, Lausanne, Switzerland. Experienced in: microbiology, molecular genetics and mucosal immunology. Main interest: Cross-talk between the host and probiotics/intestinal microbiota.
Dr. Enea Rezzonico, Head of Human Microbiology, Nestlé Research Center, Switzerland
Enea Rezzonico Ph.D. University of Lausanne, Switzerland. Since 2002 at the Nestlé Research Center, Lausanne. Experience in: microbiology, microbial genomics and metagenomics, and molecular biology. Interests: functional characterization of microbial-host interactions, and development of health-promoting nutritional interventions that act via microbial effects.
Moderator: Jayshan Carpen Ph.D., Nature Publishing Group
Jayshan received his Ph.D. in neurogenetics from the University of Surrey, UK. His doctoral thesis focused on identifying polymorphisms associated with diurnal preference and circadian sleep disorders. Jayshan worked as an events coordinator at the Royal Institution of Great Britain before moving to his current role in 2013.
В эпоху коронавируса и борьбы с ним в существенной степени меняется парадигма выполнения творческих работ и ведения бизнеса, в той или иной мере касаясь привлечения новых типов дистанционного взаимодействия, использования виртуальной реальности и элементов искусственного интеллекта, продвинутого сетевого маркетинга, использования современных информационных технологий и инновационных подходов. В этих условиях важным является, насколько само общество готово к использованию этих новых технологий и как оно их воспринимает. Данной проблеме и посвящен этот небольшой опрос, мы будет рады, если Вы уделите ему пару минут и ответите на наши вопросы.
Небольшой опрос о том, как изменились подходы современного предпринимательства в контексте новых и возникающих форм ведения бизнеса, онлайн образования, дистанционных форм взаимодействия и коворкинга в эпоху пандемии COVID - 19.
Технопредпринимательство - идея, которая принесет свои плоды при бережном культивировании и взращивании. И наша наноолимпиада, и Наноград от Школьной Лиги РОСНАНО, и проект Стемфорд, и другие замечательные инициативы - важные шаги на пути реализации этой и других идей, связанных с развитием новых высоких технологий в нашей стране и привлечением молодых талантов в эту вполне стратегическую область. Ниже приведен небольшой опрос, который позволит и нам, и вам понять, а что все же значит этот модный термин, и какова его суть.
Сайт создан в 2006 году совместными усилиями группы сотрудников и выпускников ФНМ МГУ.
Сайт модернизирован для ресурсной поддержки проектной деятельности учащихся
в рамках ГК 16.647.12.2059 (МОН РФ)
Частичное или полное копирование материалов сайта возможно. Но прежде чем это делать ознакомьтесь с инструкцией.